Tuturor ne place mâncarea, dar nu toate alimentele sunt atât de sănătoase pe cât par. Oricât ar fi de bune, trebuie să renunțăm la ele, pentru sănătatea noastră. Vă voi prezenta o parte dintre cele pe care le consumați, de obicei.
Cărnuri procesate- Majoritatea produselor din cărnuri procesate precum celebrii mici, baconul, mezelurile, parizerul, hot dogs, hamburgerii, cremwurstii și altele, conțin conservanți chimici, care să le facă sa arate proaspete și apetisante. De obicei, în aceste cărnuri se folosesc nitriți și nitrați, pentru a da cărnii o culoare mai “vie”;
Floricele făcute la microunde- Sunt, cu siguranță, ușor de făcut, însă acele punguțe cu floricele sunt pline de chimicale;
Sucurile carbogazoase- Pline de zaharuri, coloranți, cafeină, sare și alte chimicale, sucurile carbogazoase creează acid în organism și practic hrănesc celulele canceroase;
Alimentele și băuturile dietetice- Aceste alimente sunt chiar și mai rele decât cele îndulcite prin metodele convenționale de îndulcire;
Făina albă procesată-Făina procesată este un ingredient obișnuit în foarte multe alimente. Excesul de carbohidrat procesat este, însa, o cauză serioasă de îngrijorări pentru sănătate;
Zahărul rafinat- Același lucru se întâmplă și cu zahărul rafinat, care are tendința de a ridica rapid nivelele de zahar din sânge și, implicit, cele de insulina;
Somonul crescut în ferme- Somonul crescut în ferme este un alt aliment cu un risc ridicat de cancer.
Uleiuri hidrogenate- Acestea sunt de obicei folosite pentru a conserva alimentele procesate. Însă aceste uleiuri alterează structura și flexibilitatea membranelor celulare în tot corpul, ceea ce poate duce la o serie întreagă de boli;
Source: http://viataverdeviu.ro/top-9-cele-mai-nesanatoase-alimente-cu-risc-de-cancer-ridicat/
2 comments:
Pungile cu popcorn nu sunt pline cu chimicale, ci procesul la care sunt supuse floricelele în microunde le face să devină chimice. :)
Da, ai dreptate! ;)
Post a Comment