Friday, August 15, 2014

Posted by Alina Mihaela at 3:10 PM
                      Adormirea Maicii Domnului 
                   şi Ziua Marinei
     
      Fiind o zi specială, m-am gândit să vă scriu mai jos câteva informații interesante, care sper că vă vor capta atentai și veți privi ziua de astăzi diferit.
      
      Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Este sărbătoarea în amintirea zilei în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu se ştie cu exactitate nici anul, nici ziua când ''a adormit Sfânta Fecioară''.

      Ziua Marinei a fost oficializată ca onomastică a marinarilor militari români la 15 august 1902, de Sfânta Maria Mare, patroana Marinei Române. Serbarea oficială a avut loc pecrucișătorul Elisabeta, primul crucișător al marinei, unde au fost prezenți toți ofițerii Diviziei de Mare și la care a luat parte și Ministrul de Război, Dimitrie A. Sturdza. În mod tradițional, ocrotitorul marinarilor în bisericile ortodoxe de miazăzi (români, sârbi, bulgari și greci) este Sfântul Nicolae, căruia îi erau închinate schiturile marinărești (azi dispărute) de la Capul Caliacra în Dobrogea și de la Pardina (pe malul din față, în Bugeac). În bisericile ortodoxe de miazănoapte (fostul Imperiu rus) ocrotitorul marinarilor militari este Sfântul Andrei care în România este socotit ocrotitorul (și uneori, în mod abuziv, întemeietorulBisericii ortodoxe române.

        ADORMIREA MAICII DOMNULUI                                


Sources: http://www.realitatea.net/adormirea-maicii-domnului-traditii-si-obiceiuri-ciudate-de-sfanta-maria-2014_1503537.html ; http://ro.wikipedia.org/wiki/Marina_Rom%C3%A2n%C4%83

0 comments:

Post a Comment

Funny Quote

They say that love is more important than money, but have you ever tried to pay your bills with a hug ?

Popular on youtube

https://www.youtube.com/watch?v=b8LGHhgHd8o https://www.youtube.com/watch?v=7k9FGbVnp8M https://www.youtube.com/watch?v=q38buNr59jI

Joke

Wife: "How would you describe me?" Husband: "ABCDEFGHIJK." Wife: "What does that mean?" Husband: "Adorable, beautiful, cute, delightful, elegant, fashionable, gorgeous, and hot." Wife: "Aw, thank you, but what about IJK?" Husband: "I'm just kidding!"
 

Feel my heartbeats Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos