Probabil că mulţi dintre voi aveți probleme, în ceea ce privește încrederea de sine. La școală, la serviciu sau pe strada, întâlniți diferite situații. Totuși, în faţa mai multor persoane, vă schimbați total modul de a fi. De aceea, am decis să vă prezint 10 trucuri, care, eu sper, să vă ajute.
1. Redu la tăcere criticul din tine, care vede doar părțile tale negative. Este dificil să auzi și să accepți criticile celorlalți, însă, uneori, poți deveni cel mai mare critic (și, implicit, dușman) al tău prin felul în care gândești și acționezi. Ca atare, încearcă să nu te ambiționezi să păstrezi în lista de priorități un standard pe care îți este dificil să îl atingi.
2. Decide să obții din nou controlul asupra vocii tale interioare - de acum înainte, permite doar accesul feedback-urilor constructive. În loc să te axezi asupra părților negative, este recomandabil să începi să te gândești la calitățile și atributele care te pun în valoare. În fiecare zi, notează pe o foaie de hârtie trei lucruri care îți plac la tine. În acest fel, te vei obișnui să îți găsești și calități, dacă, de regulă, te subevaluezi.
3. Evita gândurile perfecționiste și stabilește-ți ţeluri care pot fi atinse.
4. Învață din greșeli. Nu uita niciodată că toată lumea face greșeli - ele reprezinta o piatră importanta pusă la temelia autocunoașterii și dezvoltării persoanei care trebuie sa devii.
5. "Reprogramează-te" și schimba felul în care se desfășoară o zi obișnuită din viaţa ta. Renunță sau modifică unele dintre activitățile tale zilnice, pentru o perspectivă noua și proaspătă asupra vieții, apoi abordează aceste activități într-o manieră pozitivă.
6. Adu o schimbare în viaţa cuiva - lucrează voluntar pentru o asociație caritabilă sau care implica întreaga comunitate din care faci parte. Dedică o parte din timpul tău liber unei acțiuni care sa schimbe mersul lucrurilor în mai bine. Astfel, vei vedea că ajutorul atu este apreciat și bine venit, devenind, astfel, un factor-cheie care te ajuta să îți redescoperi încrederea în propria valoare.
7. Nu scoate din rutina zilnica sportul și activitățile fizice. Aceasta este o modalitate excelenta de a scăpa de stres și de a te bucura într-un timp relativ scurt de rezultatele unui stil de viaţă sănătos și mult mai fericit.
8. Profită de resursele și instrumentele existente pe piață pentru a-ți construi pas cu pas încrederea în tine însăți - cărți, CD-uri, seriale motivaționale sau organizații care îți pun la dispoziție mai multe materiale pentru a-ți îmbunătăți imaginea despre propria persoană.
Source: http://www.eva.ro/psihologie/situatii-si-sfaturi/invata-sa-ai-mai-multa-incredere-in-tine-articol-6217.html
0 comments:
Post a Comment